Wat biedt Solas?

Solas is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. Als alleengaande kun je bij Solas terecht om jouw sociale netwerk te vergroten.

Solas geeft invulling aan het feit dat het veel leuker is om met elkaar op stap te gaan dan alleen. Door mee te doen aan de diverse activiteiten leer je veel mensen kennen. Bovendien vinden veel activiteiten plaats in het weekend, hierdoor zijn je weekenden nooit meer saai, eenzaam of hetzelfde.

Gezelligheid en een ongedwongen sfeer; dat vind je bij Solas!

Ontmoetingsbijeenkomsten

De maandelijkse ontmoetingsbijeenkomst is één van de vele activiteiten waar je bij Solas aan kunt deelnemen. Leden en aspirant-leden ontmoeten elkaar in een informele sfeer, onder het genot van een drankje en een hapje. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig speciale activiteiten georganiseerd, zoals een workshop of pubquiz. Veel leden kijken hier elke maand weer naar uit. Je kan lekker bijpraten met vrienden en samen leuke activiteiten plannen.

Dag en tijd

Elke ontmoetingsbijeenkomst vindt per afdeling plaats op een vaste dag in de maand, bijvoorbeeld het 2de weekend van de maand op zaterdagavond. Ontmoetingsbijeenkomsten kunnen op zaterdagavond, maar ook op zondagmiddag of zondagochtend georganiseerd worden. Het grote voordeel van een vaste dag is dat je ruim van te voren alle data in je agenda kunt noteren of naar een ontmoetingsbijeenkomst van een andere afdeling kunt gaan.

Voor ontmoetingsbijeenkomsten in een openbare gelegenheid, zoals in een café, worden geen toegangsprijzen gevraagd. Wel is het mogelijk dat er een aparte bijdrage in de kosten of een vergoeding per drankje wordt gevraagd. Borrelhapjes worden door de Solas-afdeling verzorgd.

Meer informatie over de ontmoetingsbijeenkomsten in jouw regio, vind je op de afdelingspagina's.

Activiteiten

Elke week biedt Solas haar leden verschillende leuke activiteiten aan. Ben je benieuwd naar de activiteiten die in jouw regio georganiseerd worden? Bekijk dan de pagina Activiteiten.

Als lid van Solas kun je zelf activiteiten aandragen. Dit kan door in te loggen op deze website en daar je suggesties in te vullen. Een activiteitencoördinator van jouw afdeling zal vervolgens toetsen of eenzelfde soort activiteit niet al wordt aangeboden op die dag. Is dit niet het geval dan wordt de activiteit goedgekeurd.

Opgeven voor een activiteit

Zie je een leuke activiteit waar je aan wilt deelnemen? Meld je dan aan via de website door even in te loggen en de desbetreffende activiteit op te zoeken. Daar kun jij je vervolgens aanmelden.