Solas afd. Midden Nederland heeft bijna 100 actieve leden, in leeftijd 45 plus. Sinds juni 2015 bepalen de afdelingen zelf wat de maximum leeftijd is om lid te worden. Bij onze afdeling wordt geen bovengrens gehanteerd. Wij gaan uit van het deelnemen aan activiteiten.

Solas is een activiteitenclub. Heb je dus zin om leuke dingen te doen en nieuwe mensen te leren kennen, dan is dit jouw club. Ook voor je eigen inbreng met leuke activiteiten voor de groep.

De activiteiten zijn hoofdzakelijk in het midden van het land. Deze zijn zeer uiteenlopend van sportief tot cultureel en altijd goed bereikbaar, ook met openbaar vervoer!

Interesse gewekt? Doe vrijblijvend 3 maanden mee, meld je hier aan!
Met Solas MN ... is je weekend nooit meer hetzelfde!


Activiteiten november

zondag 5 november: Jubileumconcert Vechtstreek Symfonie Orkest
Begintijd 14.00 uur en het is in De Ark, Duivenkamp 844, 3607 WG Maarssen.
Het orkest staat o.l.v. Ken Mousssault.  Gespeeld wordt o.a.
- Harpconcert van Boieldieu, soliste: Marianne Hofman
- De Middagheks van Dvorák
- Rosen aus dem Süden van Strauss
M.m.v. Koor De Bachanten en Kindersymfonie
Ons Solaslid Veronica Brugmans speelt de pauken partijen.
Prijs €12,50, incl. 1 consumptie en hapjes
Info bij Gerry,

zondag 12 november: koffie-ochtend om 12.00 uur Solas MN
Dit keer weer in Amersfoort, bij ’t Kannetje, Lieve Vrouwenstraat 11,
Graag aanmelden bij Joyce.
Misschien weet iemand nog een leuke wandeling.

zondag 12 november om 14:00 uur mah jong in Utrecht
Ook deze zondagmiddag wordt er weer mah jong gespeeld. Mah jong spelen we in groepen van 4, evt. 3 personen. Wil je graag meespelen, geef je dan uiterlijk vrijdag op.
Vanaf 13.30 uur ben je welkom, om 14.00 uur gaan we spelen
En ben je een spelletjesmens en zou je het mah jongspel wel willen leren, dan kan je een keer komen kijken. Ook vind ik het leuk om op een aparte avond of middag geïnteresseerden het spel te leren. Aanmelden bij Ineke.

dinsdag 14 november om 18.00 uur: uit eten in Utrecht
Vandaag gaan we eten in De Helden, een restaurant gevestigd in Nieuw Bleyenburg, Utrecht. (Hoek Jan v Galenstraat – Esveldstraat / Kardinaal de Jongweg). In Wijkcentrum De Helden kan je terecht voor een verantwoorde maaltijd voor een redelijke prijs. De drankjes zijn iets in prijs verhoogd, maar er staan meer gerechten op de kaart: maaltijdsalades en verschillende voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Er is nog steeds een dagmenu verkrijgbaar.
De Helden is goed bereikbaar per auto (betaald parkeren, aan de overkant van de Kardinaal de Jongweg is het gratis) en per openbaar vervoer. Bus 7 naar Voordorp komt hier langs. Aanmelden bij Ineke, uiterlijk maandag.

Zaterdag 18 november om 12:00 uur stadswandeling in Utrecht
Een cursus bij het Gilde Utrecht door 5 wijken van de stad Utrecht leverde leuke wandelingen op. Daar wil ik er vandaag één van wandelen om jullie zo kennis te laten maken met de variatie in de Utrechtse wijken.
Vandaag wil ik door mijn wijk Wittevrouwen wandelen.
De wijk Wittevrouwen ontleent haar naam aan het Wittevrouwenklooster dat in de Middeleeuwen in de oude stad lag. De noordelijke begrenzing en bovendien een belangrijke structuurdrager van dit gebied word gevormd door een oude aftakking van de Vecht: de Biltsche Grift (Griftkade). De andere grenzen zijn de Biltstraat, de Wittevrouwensingel, de Kleine Singel en de Blauwkapelseweg.
We verzamelen om 12.00 uur in restaurant Griftpark. Na koffie en lunch gaan we op pad.
Aanmelden t/m vrijdag bij Ineke.

zondag 19 november: Concertserie Romantiek op zondag
Vanmiddag om 15 uur zijn 19 Solassers aanwezig in Muziekcentrum TivoliVredenburg bij het eerste concert in de serie Romantiek op de zondagmiddag. In februari 2017 hebben we hiervoor al een abonnement moeten bestellen. Overigens zijn er altijd losse kaarten te koop en kan je bij de groep van Solas aansluiten. Vooraf aan het concert is er een inleiding om 14.15 uur en in de pauze staan de drankjes klaar.
En na afloop van het concert wordt er soms wat gedronken bij Het Gegeven Paard, het café achteraan op de begane grond.
Vanmiddag treedt  het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Antony Hermus op, met pianist Hans Minnaar.
Programma:
- Schumann Pianoconcert
- Sjostakovitsj Symfonie nr. 8

dinsdag 28 november: 18.30 uur eten bij Kartoffel in Utrecht
Kartoffel is verhuisd en zit nu aan de Oudegracht aan de Werf 145, 3511 AJ  UTRECHT, (Bij de Hema naar beneden). Een gemoedelijke sfeer, ruim keuze uit aantrekkelijk geprijsde gerechten. Het is er gezellig en lekker eten. Je auto raak je er niet kwijt, maar loopafstand van het station is wel prima. Heb je zin om mee te eten, meld je dan aan uiterlijk zondag 26 november, liefst per mail bij Gerry. Ik ga dan reserveren.

vrijdag 24 november: Film in Utrecht
Samen naar de film, ja gezellig. In Utrecht is meestal volop keus in de bioscopen Louis Hartlooper Complex, Springhaver of ’t Hoogt, de bioscopen, waar we meestal heen gaan.
En na de film ergens nog wat drinken. De filmkeuze wordt in overleg bepaald en ook wordt de gekozen film via de mailinglist vermeld.
Aanmelden t/m donderdag 18.30 uur bij Ineke.

Actviteiten december

zondag 3 december: mah jong in Utrecht
Ook deze zondagmiddag wordt er weer mah jong gespeeld. Mah jong spelen we in groepen van 4, evt. 3 personen. Wil je graag meespelen, geef je dan uiterlijk vrijdag op.
Vanaf 13.30 uur ben je welkom, om 14.00 uur gaan we spelen.
En ben je een spelletjesmens en zou je het mah jongspel wel willen leren, dan kan je een keer komen kijken. Ook vind ik het leuk om op een aparte avond of middag geïnteresseerden het spel te leren.
Aanmelden bij Ineke.

Uitnodigingvoor (asp.)leden Solas Midden Nederland
Voor het Solas Kerstdiner op zaterdag 16 december
Om 17.30 uur in Boerderij De Middenhof, Duetlaan 1-3, 338 TA Nieuwegein
Deze locatie is goed te bereiken per auto en met de sneltram.
Het 3-gangen menu wordt geserveerd inclusief 3 drankjes in ’t Voorhuis, welke ruimte apart is gereserveerd voor ons. Vegetariërs en mensen met een dieet willen we vragen dit  te mailen naar Anneke.
Ook dit jaar is de bijdrage € 19,50 voor de leden en € 29,50 voor aspiranten.
Aspiranten die na hun kennismakingsperiode besluiten lid te worden van Solas, mogen het tientje verschil aftrekken van de dan te betalen contributie. Door Solas wordt zowel voor leden als voor aspiranten nog een deel bijgelegd. Introducés zijn niet toegestaan.
Aanmelden doe je door te betalen, IBAN: NL 44 INGB 002890022 tnv Solas MN vóór 12 december
Van tevoren zullen we een deelnemerslijst mailen, zodat je samen kunt reizen.
Op de dag zijn Anneke & Joyce bereikbaar:
Wij zien uit naar jullie komst!

zondag 17 december: Concertserie Romantiek op zondag
Vanmiddag om 15 uur zijn 19 Solassers aanwezig in Muziekcentrum TivoliVredenburg bij het eerste concert in de serie Romantiek op de zondagmiddag. In februari 2017 hebben we hiervoor al een abonnement moeten bestellen. Overigens zijn er altijd losse kaarten te koop en kan je bij de groep van Solas aansluiten. Vooraf aan het concert is er een inleiding om 14.15 uur en in de pauze staan de drankjes klaar. En na afloop van het concert wordt er soms wat gedronken bij Het Gegeven Paard, het café achteraan op de begane grond. Vanmiddag treedt  de Philharmonie Zuidnederland o.l.v. Dimitri Liss op, met de pianisten Arthur en Lucas Jussen.
Programma:
- Glass Concert voor piano en orkest
- Tsjaikovski Symfonie nr. 4

vrijdag 22 december: Film in Utrecht
Vanavond weer samen naar de film, ja gezellig. We gaan in Utrecht naar de film en daarna nog wat drinken. De keuze van de film wordt in overleg bepaald. Via de mailinglist wordt ook de gekozen film vermeld. Aanmelden t/m donderdag 18.30 uur bij Ineke.