Activiteiten alle afdelingen

Activiteiten

Jaarlijkse weergave
Bekijk per jaar
Maandelijkse weergave
Bekijk per maand
Weekly View
Bekijk per week
Daily View
Bekijk vandaag
Search
Zoeken

Afdeling:Midden Nederland

Dagje Hoge Veluwe, Kroller Muller en Jachtslot Sint Hubertus

 
Zaterdag 18 Juni 2022, 11:00
  Hits : 116  

Zaterdag 18 juni wil ik een bezoek brengen aan het museum Kroller Muller wat midden in het park Hoge Veluwe ligt. Ik wil om 11 uur verzamelen bij park-ingang Otterlo, Houtkampweg 9, 6731 AV Otterlo, parkeren kost hier € 4.

Daar kopen we ons toegangskaartje voor het park € 11.30. Van hieruit fietsen we 2,5 km naar het museum. Er zijn gratis “witte” fietsen zonder slot beschikbaar, je kan natuurlijk ook je eigen fiets meenemen. Mocht je fietsen helemaal niet zien zitten, je kan ook bij het museum parkeren, ik weet niet wat daar de kosten van zijn. Het museum is gratis voor houders van museumkaart en vipkaart van de vriendenloterij, anders is de toegang € 12.00. Ik wil naast het museum reserveren voor de lunch om 13.00 uur. Daarna doet iedereen gewoon wat hij wil, naar huis, het park in, terug het museum in, de beeldentuin, etc.

Voor de liefhebbers wil ik om 15.30 uur een rondleiding door het Jachtslot Sint Hubertus (ontworpen door Berlage) reserveren. Dit kost € 5 voor een rondleiding van 3 kwartier. Dat moet van te voren betaald worden (bij mij) en dit krijg je niet terug als we bij slecht weer niet gaan. Er is een maximum aantal per rondleiding, dus als je dit zou willen moet je het risico nemen ;-). Het jachtslot ligt 5 km vanaf het museum.

Kijk voor meer info op www.hogeveluwe.nl of op www.krollermuller.nl


OPENBAAR VERVOER
Bus 108 vanaf NS-stations Apeldoorn en Ede-Wageningen. Vanaf NS station Arnhem Centraal met buslijn 105 (richting Barneveld). Voor beide routes geldt overstappen in Otterlo op buslijn 106 naar het museum.  

BEZOEKERSCENTRUM
In het bezoekerscentrum kom je meer te weten over natuur, landschap, wild, cultuur en de geschiedenis van De Hoge Veluwe. In de filmzaal zijn natuurfilms te zien, en in het Museonder krijg je een verrassend beeld van alles wat er onder het aardoppervlak leeft en heeft geleefd! De toegang tot dit eerste onderaardse museum ter wereld is inbegrepen in het entreeticket voor het park. De parkwinkel biedt een ruim assortiment en aan de balie kun je themawandelingen en -fietstochten kopen.
En ben je toe aan een rustmoment? Behalve bij Monsieur Jacques in het museum kun je in het park terecht bij Park Paviljoen in het centrumgebied en de theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus.



De details zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd.

 

© 2013-2022 SOLAS