Activiteiten Midden Nederland

Jaarlijkse weergave
Bekijk per jaar
Maandelijkse weergave
Bekijk per maand
Weekly View
Bekijk per week
Daily View
Bekijk vandaag
Search
Zoeken

Afdeling:Midden Nederland

Opera: Champion van Blanchard, (bijna) rechtstreeks uit New York

 
Zondag 11 Juni 2023, 11:00
  Hits : 163  

Vorig seizoen beleefde de opera Fire shut up in my bones in New York een ware stormloop op de kaartjes. Begrijpelijk dat de Metropolitan Opera Blanchard opnieuw de kans heeft gegeven een opera aan een groot publiek te laten zien. Het gaat om zijn eerste opera Champion uit 2013; door Blanchard omschreven als, ‘opera in jazz’. Het waargebeurde verhaal over de bokser Emile Griffith inspireerde Blanchard tot het schrijven van prachtige muziek. Griffith bracht zijn jeugd door op de Virgin Islands en als teenager werkte hij daar als dameshoedenmaker. Hij viel op door zijn gespierde lichaam en al snel bleek hij een groot bokstalent te zijn. In 1962 wint hij in New York door een technische knock-out een belangrijk gevecht, maar de vreugde over die overwinning wordt overschaduwd door verdriet als tien dagen na het gevecht zijn tegenstander overlijdt. Griffith voelt zich schuldig, maar de buitenwereld beschouwt deze gebeurtenis als ‘risico van het vak’. Griffith blijft internationaal de grote bokskampioen, totdat jaren later zijn biseksualiteit openbaar wordt.

Wil je mee, gezellig!! Ik wil wel een kaartje voor je bestellen a € 18, dan krijg je een betaalverzoek. Je kan naturlijk ook zelf een kaartje bestellen. Leuk als je het dan even laat weten dat je komt.

Parkeergarage Leidsche Rijn Centrum Parkeren in garage Leidsche Rijn Centrum is de eerste twee uur gratis. Daarna betaal je € 2,50 per uur. Je kunt bij de kassa in de bioscoop een nasteekkaart krijgen van € 4 voor 4 uur parkeren. Adres Grauwaardsingel 1a / Londenstraat 144 (bij entree rechts aanhouden, niet richting Jumbo garage) Tarief € 2,50

Parkeerplekken op Berlijnplein
 De parkeerplaatsen die voor het theater gelegen zijn, zijn eigendom van de gemeente. Je kan hier parkeren en betalen via een parkeer-app of bij één van de parkeerpalen rondom de parkeerplaatsen. Adres Berlijnplein Tarief € 4,01

Parkeergarage P+R op Berlijnplein
 Parkeren in de parkeergarage P+R Berlijnplein kan voor een regulier tarief van € 2,55. Bij de kassa van Pathé Utrecht Leidsche Rijn kun je je inrijkaart laten scannen. Je rekent dan € 5,50 af, waarmee je 4 uur lang kan parkeren. Let op: om gebruik te maken van deze actie, dien je bij het inrijden te vragen om een inrijkaart, en dus niet al te betalen met je pinpas/telefoon. Zonder inrijkaart is het niet mogelijk om gebruik te maken van de actie. 
De bioscoop ligt vlakbij station en bushalte. Van Biltstraat Utrecht gaat er een bus rechtstreeks naar Leidsche Rijn.

 

 



De details zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd.

 

© 2013-2022 SOLAS