Activiteiten Midden Nederland

Jaarlijkse weergave
Bekijk per jaar
Maandelijkse weergave
Bekijk per maand
Weekly View
Bekijk per week
Daily View
Bekijk vandaag
Search
Zoeken

Afdeling:Midden Nederland

dagje Dordrecht, Dordrechts museum en stadswandeling

 
Zondag 10 April 2022, 11:00
  Hits : 162  

Dagje Dordrecht, Dordrechts Museum en stadswandeling
Zondag 10 april 2022, 11:00 uur
Deze dag wil ik naar Dordrecht, naar het Dordrechts Museum, om de tentoonstelling 'IN HET LICHT VAN CUYP. AELBERT CUYP & GAINSBOROUGH - CONSTABLE - TURNER' te bekijken. Ik ga kaarten reserveren, een tijdslot is niet nodig. De entree is €22,50 (incl. toeslag), met museumkaart betaal je alleen € 7,50 toeslag, met een Vriendenloterij VIP kaart is de toegang gratis. En na het museumbezoek kunnen we nog een stadswandeling maken, Dordrecht is een mooie stad.
Aelbert Cuyp is een van de belangrijkste landschapschilders uit de Gouden Eeuw. In 2020 is het 400 jaar geleden dat hij in Dordrecht werd geboren. Het Dordrechts Museum organiseert een grote tentoonstelling van zijn werk waarbij voor het eerst ook de waardering voor Cuyp en zijn invloed getoond worden. In de 18de eeuw werd Cuyp ongekend populair in Engeland. Verzamelaars betaalden recordprijzen voor zijn werk en kunstenaars als Gainsborough, Turner en Constable lieten zich inspireren door de landschappen en het gouden licht van Cuyp.
Adres van het museum: Dordrechts Museum, Museumstraat 40, 3311 XP Dordrecht
Komt je met de trein? Vanaf NS-station Dordrecht neem je de QBuzz bus naar ‘Centrum Dordrecht’ (één halte). Zie 9292.nl voor actuele vertrektijden. Vanaf de bushalte is het ca. 7 minuten wandelen naar het museum. Vanaf het NS-station wandel je in ca. 15 minuten naar het museum.
Komt je met de auto? De parkeergarages Veemarkt en Spuihaven liggen op ca. 10 minuten loopafstand van het museum.
Parkeerterrein Steegoversloot (tussen de Schoolstraat en Vrankenstraat) ligt op 350 meter loopafstand van het museum.
Voor aanmeldgegevens, log even in. Hartelijke groet, Ineke.

 



De details zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd.

 

© 2013-2022 SOLAS